Brukte biler?

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan vi skal kjøpe brukte biler. Det første vi skal gjøre når vi skal sjekke ut hvordan bilen ser ut er å få en oversikt over modellen, hvor langt den har kjørt og hvor mye selgeren vil ha for bilen.

Data

Det første vi skal gjøre er å skanne datamaskinen i bilen for å finne ut om det finnes noen problemer med bilen som vi ikke kan se på utsiden. Du kan skaffe deg trådløse skannere for en tusenlapp, men det er småpenger med tanke på hva du kan spare dersom du finner at det finnes usynlige feil med bilen som du kommer til å betale dyrt for senere.

Vanligvis så finner man porten som man skal sette denne skanneren i til å være under rattet, helst kanskje på venstre side. Den er relativt enkel å finne frem til, men det kan hende at du må åpne opp noe av plastikken som kan skjule den elektriske delen av bilen. De nyeste bilene kan ha store problemer med det elektriske anlegget så være tidlig ut med å sjekke dette. Du kan bruke telefonen din sammen med OBD2 skanneren for å sjekke om det er noen koder som kan fortelle deg om noe er feil eller ikke. Herfra kan du også se om noen har klarert alle de lysene som lyser opp over rattet når noe er feil med bilen. Dette betyr at noen ikke vil at du skal vite at det er noe galt med bilen. Ellers så kan du få veldig mange feilmeldinger opp, og dette kan koste deg dyrt. Ofte er det da lurt å bare dra derfra.

Dersom du kun trenger noe bilutstyr og ikke en helt ny bil så kan du finne det i denne lenken som er lagt ved.

Karosseri

Når du åpner opp panseret så kan du også få et nærmere innblikk på bilens ytre deler. Vi kan kalle det karosseri dersom det er mer behagelig. Samtidig som vi har åpnet panseret så kan vi først og fremst også bare sjekke at alt virker som at det er på plass.

Dersom det virker som at det er noen geometriske feil her så kan det være noe som tilsier at motoren eller noen deler av den ikke henger godt nok i. Dersom dekslene i motoren ser altfor nye ut i forhold til hvor gammel bilen er så kan dette tyde på at eieren prøver å skjule et eller annet problem ved å lappe over det ytre slik at ingen skal sjekke på innsiden. Når du ser på karosseriet innenfor rammene av panseret så bør du sørge for at alle rammen er rette og ikke bøyde. Dersom de er bøyde kan dette ødelegge motoren, og det kan være vanskelig å styre. Uansett bør du da dra derfra.