Oppnå motorsykkeldrømmen raskere med et forbrukslån

Har du hatt lyst på motorsykkel lenge, og tenker at nå er tiden inne? Spar opp pengene du trenger, eller søk hjelp gjennom et forbrukslån.

Motorsykkeldrømmen innen rekkevidde

Se det for deg. Den dagen du endelig kan ta med deg motorsykkelen ut på veien, og kjøre rundt på en solfylt dag og kjenne sommerbrisen mot kroppen. Det blir tidenes beste motorsykkeltur, og kanskje er den ikke langt unna? Har du spart opp nesten alt, men mangler litt kapital? Da kan du ta opp et forbrukslån.

Nettavisen tilbyr en gratis tjeneste hvor du kan sammenligne markedets billigste forbrukslån mot hverandre, så du kan finne den beste tilbyderen for deg. Tenk ut hva totalkostnader blir inkludert ekstrakostnader som nye dekk, oljer, sikkerhetsutstyr og andre ting du trenger. Det hjelper liksom ikke ha sykkelen i boks, om du ikke har alt det andre i orden. Det lureste er selvsagt å stille med mest mulig kapital fra egen lomme, før du tar opp et lån. Det blir billigere for deg!

Husk på dette før du tar opp lån

Forbrukslån er gjerne dyre. Dette handler om at bankene påtar seg stor risiko når de låner ut uten sikkerhet. Vi forbinder gjerne forbruksgjeld med mennesker på TV som har havnet i økonomisk uføre, og dermed har usikrede lån fått et ufortjent dårlig rykte. Husk at menneskene vi ser på Luksusfellen har havnet i en kjip situasjon fordi de har tatt opp lån de ikke klarer å betjene, ikke på grunn av forbrukslånet i seg selv. Dersom du for eksempel vet at du snart får inn en større pengesum, som feriepenger eller fra skatteoppgjøret, vet du at du kan betale i nærmeste fremtid, og slik unngår du at lånet blir for dyrt.

Ha i bakhodet at selv om du kan gjøre en god deal på grunn av et supertilbud, er det ikke sikkert det vil være en god deal i det lange løp, hvis du går for en lang nedbetalingsplan. Har du inntekt i vente, eller har spart opp mesteparten selv og dermed kun trenger et lite lån for å kunne dra ut på veien nå? Da kan det hende du synes det er verdt noen ekstra kroner i måneden. Husk at forbrukslån i seg selv ikke er dumt, det er under hvilke omstendigheter vi tar opp lånet som avgjør om du gjør en god eller dårlig deal. Lykke til med motorsykkelkjøpet!