Riktig valg av dekk!

Motorsykler er veldig morsomme, men også ganske farlige kjøretøy. Det å velge ut de riktige dekkene til sykkelen din er uhyre viktig for veigrepet. Å velge riktig så tidlig som mulig kan også hjelpe deg å spare tid og penger.

Det første som man bør se på er jo selvfølgelig hvilken type sykkel man har. Motorsykler er forskjellige og de mange typene som finnes er laget til forskjellige formål og terreng. Hvordan liker du å kjøre? Hvilket terreng bruker du sykkelen din på? Dersom du har en cross så bør man selvfølgelig velge dekk som passer til terrenget som sykkelen er laget til.

Den riktige størrelsen er altså veldig viktig, og denne informasjonen finner man på selve dekkene. Vi snakker om bredde, høyde, forholdet mellom de to variablene, hvor raskt dekket er designet til å rulle og hvor mye vekt det er laget for å tåle. Alt dette må man ta i betraktning når man skal velge de perfekte dekkene.

Du må også vurdere på hvilken måte dekket er laget, og av hvilket materiale. Det finnes for eksempel noe som heter radialdekk. Denne typen øker veigrepet ditt, men gjør kjøreturen noe hardere. De varer heller ikke like lenge som Bias-Ply dekk som også gjør kjøreturen mer behagelig og komfortabel. Disse er helt forskjellige typer og kan ikke kombineres sammen på samme motorsykkel, fordi da står man i fare for å velte av sykkelen i svinger.

Vi anbefaler deg å se nøye gjennom utvalget hos mc dekk hvor de tilbyr alt det man trenger når man skal handle inn dekk. La oss se videre på helt nye og ferske dekk, som man kan handle inn der.

Disse dekkene bør brytes inn forsiktig. Det man skal ha størst fokus på er at det blir luftet opp riktig. Dersom man skal endre vekten på motorsykkelen med en betydelig mengde så bør man også justere lufttrykket for å ikke gjøre skade på motorsykkelen. Når man skal ta vare på disse nye dekkene, eller kanskje av en eller annen grunn lagre de gamle, så bør man vite noe.

Det å sette dekkene i direkte sollys over lengre tid gjør til at dekkene faktisk blir eldre raskere enn dersom man hadde satt dem inn i et litt mørkere område.

Dersom man opplever en periode der man ikke bruker sykkelen sin like mye, så bør man også forsøke å installere en stand, dersom man ikke har det fra før, på sykkelen. På denne måten kan man holde trykket av dekkene over lengre tid og unngå at det blir flatt på visse områder. Dersom man ikke har dette kan man løse problemet ved å bare rulle dekkene frem og tilbake i ny og ne.