Hold deg våken på lange kjøreturer

Vi har vel alle kjent på følelsen av at øyelokkene begynner å kjennes tyngre og tyngre underveis i en kjøretur, samtidig som energinivået blir lavere og lavere. Å bli trøtt underveis i en lengre bil- eller motorsykkeltur er ikke uvanlig, men risikoen for krasj eller kollisjoner øker betraktelig. Ved å kjøre bil uten å være opplagt setter du både deg selv og andre i risiko, så her er noen gode tips til hvordan du kan holde deg våken og opplagt hele veien.

– Få i deg nok energi underveis

Nok mat og drikke er essensielt for å holde seg opplagt. Om du vet du skal ut på en lengre kjøretur er det smart å pakke med seg en god niste slik at du kan fylle på underveis. Om du ikke har mulighet til å få med deg niste kan du stoppe på en veikro eller bensinstasjon for en matbit. Om du allerede kjenner at blodsukkeret er lavt, men du verken har niste eller muligheter for å handle er det gull verdt å ha litt godteri eller rask energi liggende i bilen. Sjekk utvalget hos godteri online for det beste sortimentet.

– Drikk kaffe

Kaffe inneholder koffein som har en oppkvikkende effekt på kropp og sinn. En sterk kopp kaffe kan gjøre underverker på et trøtt hode, og holder deg gående bak rattet i et par ekstra timer.

– God musikk

Om du kjenner trøttheten komme kan det være gull verdt å sette på favorittspillelisten og synge med i bilen. Velg gjerne musikk med litt rytme og fart slik at du kjenner hjertet pumpe litt ekstra, og blir giret.

– Ta en kort benstrekk

Et annet godt alternativ kan være ta en pause på 5-10 minutter, og strekke litt på beina og kanskje gå en liten tur. Da får du høynet pulsen litt, samtidig som du får blodgjennomstrømming og sirkulasjon i beina.

– Ta en powernap

Om du har forsøkt triksene ovenfor, men fortsatt kjenner at trøttheten ikke går bort kan en powernap være smart. Parker bilen og sett mobilen på 15 minutters nedtelling, samtidig som du legger deg til å sove. Bare en kort powernap kan gjøre at man føler seg mye mer opplagt og våken etterpå.

Med enkle triks kan du gjøre kjøreturen til en tryggere og mer opplagt reise, ta vare på deg selv og andre i trafikken!