Sikkerhetstiltak når man driver med biler og motorsykler

 

Med tanke på hvor stor skaden kan bli ved en ulykke på motorsykkel eller i bil, er det utrolig viktig å alltid tenke sikkerhet først når man håndterer et motorkjøretøy av en viss størrelse. Her kan du lese om en del av de tiltakene som er viktig når man suser rundt på veiene.

Bilens viktigste delerHot rod front view with smoke burnout background

Noen vil kanskje argumentere med at sjåførens vett, erfaring og reaksjonsevne er det viktigste man har for å unngå alvorlige ulykker, og dette er også sant. Men siden dette ikke har noe med selve bilen å gjøre, ser vi mer på hva bilene har og hva du kan tilføre av sikkerhetsutstyr. Mange monterer ulovlige ekstralys, så pass på at du holder deg innen loven, så slipper du å fjerne dem siden – og betale boten. Pass også på at hjulene er i bra stand, da dette er veldig viktig for godt grep på veien. Dette gjelder uansett om du har sommerdekk, vinterdekk eller helårsdekk.

Hold sykkelen i god stand

En av de viktigste tipsene for sikkerhet med sykkel, er å holde doningen din i god stand. Dette gjelder alt fra motor til dekk, da hver eneste faktor kan utgjøre forskjellen ved et uhell. Husk også å ha på deg godt med sikkerhetsutstyr for å redusere risikoen for alvorlige skader, og for å øke sjansene for å overleve alt i alt. Mange tror at det holder med en hjelm, men saken er at man bør kjøre med full beskyttelse dersom man er en seriøs motorsyklist. Da snakker vi ryggskinne, skikkelige motorsykkelstøvler, hansker og visir – blant annet.

MC-bil – en dårlig miksNight ride

Tidlig i fjor ble det klart at det å blande bil med MC var en dårlig ide – om det da noensinne var noen som tenkte det var en god ide, da. Mikrobilene strøk på flere av sikkerhetstestene som ble utført, og flere av dem fikk bare én av fem stjerner hos NAF. Doningene kan nok komme opp i 90 km/t, men hva hjelper det når den 440 kilo tunge makrellboksen krøller seg rundt kroppen din selv etter et relativt lite sammenstøt? Styr unna disse – sjans på enten bil eller motorsykkel, eller begge om du kan og vil, men ikke ta en kombinasjon …