Velg rett sko for løpsanledningen

Det er alltid viktig å velge de rette skoene, men ofte av svært ulike årsaker. Noen ganger er det sikkerheten som bestemmer, andre ganger er det stil og look som avgjør, og i mange tilfeller er det praktiske årsaker til å velge de skoene man skal ha på seg. Dette avhenger litt av hvilken rolle man spiller i de ulike sammenhengene.

 

For kjører av motorsykler
Setter man seg på en sykkel for å konkurrere, er det utrolig viktig at man har rett utstyr, og dette gjelder selvfølgelig også sko. For maks utnyttelse av sykkelen, er det viktig å ha stive støvler, men man må likevel velge mer smidige varianter av sportsstøvler for å kunne bruke pedalene på sportssykler, for eksempel. Stive støvler gjør skaden mindre dersom man får foten i klem mellom bakken og sykkelen. Dette er den vanligste typen fotskade i forbindelse med MC. For turkjøring på sykkel er det en fordel med vanntette støvler, eventuelt kan man velge overtrekkskalosjer.

 

For tilskuere til motorsykkelrace
Skal man «bare» se på løpene, er kravene mye mindre, men behovene kan være like spesifikke. Både stil og komfort er viktig, og da kan man rett og slett ikke bomme for mye uten å se ut som bønder på bytur. Trekker du på deg et par kule, komfortable og solide Reebok sko før banen inntas, er du sikret en hyggelig, god opplevelse hele dagen lang.

Close front view of a red race car on a track. High resolution 3D render.

 

For kjører av racerbiler
På grunn av den høye farten er det i disse sportsgrenene pålagt å bruke en lang rekke sikkerhetsutstyr: Brannhemmende sokker og undertøy, flammesikre hansker, kjøredress og ikke minst sko av lær eller spesielle racingsko. Dette er til din egen fordel, da det er mye som kan gå galt når man drar avgårde i et par hundre kilometer i timen, selv om man sitter ganske trygt i «buret» bilen utgjør. Sats på høy sikkerhet for en bedre opplevelse!

 

For tilskuere til bilrace
Her er det nok mye terrengsko som gjelder, da man ofte står plassert på utvalgte steder langs banen for best mulig utsikt til bilene som raser forbi. Vær forberedt på søle, støv, buskas og ulendt terreng, så har du best mulighet til å kose deg med å se på løpet i stedet for å bekymre deg for såre føtter.