Gjør bilkjøringen din litt tryggere

Med tilbehør til bilen mener vi enkle ting du kan montere og passe på at du har tilgjengelig når du er ute på veien.

Det er mange ting du allerede kan gjøre når du setter deg i bilen. Puste godt ut, sørge for å ha god tid og være i godt humør, stille inn førersetet og speilene riktig og sørge for at du har godt sikt ut vinduene. Har du Nordeye har du forsikret deg om å kjøre trygt videre.

Men det kan hende det er flere ting som hjelper deg. Bilkjøring i Norge byr på mange forskjellige forhold:

  • Skiftende vær
  • Ulike lysforhold
  • Forskjellig kvalitet på veier
  • Varierende trafikk

Med tanke på at du kanskje skal kjøre gjennom alle disse forholdene, så må du også tenke på en rekke andre ting. Har du rette solbriller for å få best mulig syn? Har du med deg mat og drikke? Har du planlagt hvor du skal stoppe?

Men det er enda flere ting som kan fasiliterer bilkjøringen din.

Kufanger i grillen

I følge Broom: Kufanger er lovlig. dersom du monterer den nye eu-typegodkjente kufangeren som tilfredsstiller EU direktiv 2005/66/eu så kan du montere disse på bilen. En kufanger er ikke bare for å beskytte bilen ved viltpåkjørsel, men den er fin å montere lys på. Ekstralys fra Nordeye er helt avgjørende for å bøte på de mange lysforholdene man møter på.

Ryggekamera

Ryggekamera er viktigere enn man tror. Selv om biler i dag har sensorer på hver eneste flate, så er det ikke alle ryggekamera som virker som de skal. Kameraet gir deg dessuten et oversiktsbilde du kan navigere fra. Skal du for eksempel rygge inn mot en rampe, så er det alltid kjekt å se. Ryggekamera kan monteres enkelt og du slipper å vri nakken dersom du har fått kink.

Skift lyspærene samtidig

Skifter du bare ett lys opplever du mest sannsynlig at det andre lyset går like etterpå. Spenningen blir forskjellig på de to pærene, og derfor blir belastningen ujevnt fordelt. Velg heller å bytte til LED lys over det hele for en sikrere og bedre belysning på bilen din. Dette er starten på en sikrere og bedre kjøreopplevelse når du skal ut på de norske veier.